Gratis Pengiriman Kanggo Pesenan Luwih saka $ 50 !!! Plus sanitizer tangan Gratis kanthi pesenan !!!

Babagan Nyaka

Proyek Anak Yatim Nyaka

Mission

Proyek Nyaka Aids Orphans ngajari, menehi kakuwasan, lan ndandani komunitas sing rawan lan mlarat ing Uganda, mesthekake yen kabeh wong duwe kasempatan kanggo sinau, tuwuh, lan dadi gedhe. Kita nggambarake jagad sing kabeh komunitas sing rawan lan ora duwe pengetahuan duwe kawruh, sumber daya, lan kesempatan sing dibutuhake kanggo tuwuh lan makmur. Ing Proyusi Yayasan Nyaka AIDS, kita yakin yen kita kabeh kulawarga sing digawe dening Gusti Allah, lair kanthi saksama, kanthi kewajiban mantu. Kita yakin kabeh manungsa duwe hak pendidikan, panganan, papan perlindungan, perawatan kesehatan, hormat, lan katresnan.

Ing taun 1996, gesang Twesigye "Jackson" Kaguri ngganggu. Dheweke urip ing impen Amerika. Dheweke duwe pendidikan sing apik lan siap njelajah kesempatan, lelungan, lan seneng-seneng. Banjur Jackson ngadhepi pandhemen HIV / AIDS Uganda. Seduluré tiwas saka HIV / AIDS, nilar dheweke kanggo ngurusi anak telu. Setaun sabanjure, adhine mati amarga kena infeksi HIV / AIDS, uga ditinggal putra. Kanthi pengalaman pribadhi dhewe, wong asli Uganda iki weruh kahanane bocah yatim ing desa Nyakagyezi. Dheweke ngerti dheweke kudu tumindak. Dheweke njupuk $ 5,000 sing disimpen kanggo mbayar mudhun ing omah dhewe lan mbangun Sekolah Nyaka sing pertama. Sampeyan bisa maca liyane babagan perjalanan Jackson ing bukune, "Sekolah kanggo Kampung Kula".

Pandemi HIV / AIDS ing Uganda

Luwih saka 1.1 yuta bocah ing Uganda wis ilang siji utawa loro-lorone wong tuwa kanggo HIV / AIDS. Kaloro kulawargane lan bocah yatim ngadhepi alangan gedhe-gedhe sajrone nyoba ngrawat bocah-bocah iki. Anak-anak yatim lan bocah-bocah sing gampang ngrusak iki ora butuh kebutuhan dhasar manungsa sing akeh dikepengini, kalebu: panganan, papan perlindungan, sandhangan, perawatan kesehatan, lan pendidikan.

Anak-anak yatim ing Uganda asring dipeksa kanggo mertahanake awake dhewe, nggawe dheweke tanggung jawab kanggo generasi penghasilan, produksi panganan, lan ngrawat wong tuwa lan sedulur. Anak-anak yatim iki uga bisa dadi nolak pendidikan nalika kulawargane ora bisa ngajari kabeh bocah ing kluwarga

Nyedhiyani banyu Bersih

Ing taun-taun pungkasan, pamrentah Uganda wis ngentekake jutaan dolar kanggo nglancarake kampanye banyu resik minangka cara nyegah kolera, bilharzia, lan penyakit sing nanggung banyu liyane. Nanging, 40% -60% warga Uganda isih ora entuk akses banyu sing aman.

Thanks kanggo Sistem Banyu Graviti-Fed sing resik, sing dibangun ing taun 2005 ing Sekolah Menengah Nyaka, para siswa duwe akses menyang banyu minuman seger. Saliyane nyediakake banyu sing bersih menyang Nyaka, uga ngladeni 17,500 wong ing telung sekolah umum, loro sekolah swasta, telung gréja, lan luwih saka 120 rumah tangga ing komunitas kasebut. Ing taun 2012, sumbangan sampeyan nduwe Sistem Banyu Graviti Berbangkit kaping pindho ing Sekolah Dasar Kutamba, sing entuk manfaat saka 5,000 anggota komunitas.

Sistem banyu resik ora ana regane ing wilayah deso iki. Dheweke nyedhiyakake banyu sing resik liwat sistem tap sing diselehake ing saindenging komunitas. Wanita lan bocah-bocah wadon ora kudu mlaku-mlaku mil kanggo nglumpukake banyu, sekolah sing ilang lan nyerang resiko, kedadeyan sadurunge.

Nutrisi Kanggo Badan sing tuwuh

Nalika Sekolah Sekolah Nyaka isih sekolah cilik lan kelas loro, guru-guru kita weruh manawa para siswa ora bisa siyaga nalika mlebu kelas. Dheweke ngerti manawa akeh bocah sing nandhang lara trenyuh lan wis kembung kembung saka kekurangan gizi. Nalika staf Nyaka ngunjungi omahe siswa, dheweke ngerti yen mbah-mbah kakung ora bisa nyukupi panganan sing cukup kanggo njaga panganan. Kita sadhar, yen kita bakal bisa ndeleng para siswa bakal sukses sesuk, kita kudu nggawe panganan dina iki.

Nyaka nyedhiyakake program dhaharan sekolah sing ndadekake para siswa bisa seneng sekolah lan nindakake kanthi apik. Mangan gratis ngajak para penjaga supaya ngirim anake menyang sekolah. Kanggo sawetara siswa sing urip ing kamiskinan nemen, iki mung panganan sing dijupuk sedina. Akeh siswa sing ngalami kekurangan zat sakit kronis sadurunge nampa dhaharan ing Nyaka lan Kutamba. Bobot lan dhuwure siswa diawasi kanthi rutin kanggo mesthekake yen nampa kalori sing cocog kanggo bahan bakar sing akeh.

Bocah-bocah padha turu saben esuk lan seneng panganan. Sarapan biasane dumadi saka mil utawa bubur lan gulung. Thanks kanggo hadiah langka 200 pitik, saiki kita duwe endhog kanggo Feed anak-anake seminggu. Nalika nedha awan, para siswa diwenehi panganan sehat liyane sing biasane kalebu kacang, daging utawa jinis protein liyane, posho (glepung jagung putih sing apik dicampur karo banyu sing nggodhok nganti dadi solid), utawa mash jagung, beras, Matooke (pisang tempel), lan kentang manis utawa kentang Irlandia. Murid-murid Nyaka duwe daging seminggu, biasane ngrawat sing dipangan mung sapisan setaun ing omah.

Siswa nyambut gawe karo para wali ing Desire Farm lan bisa njupuk asil ing omah. Program iki uga kalebu gratis distribusi wiji sayur sing diwenehake dening Winih lan Cahaya Inc.

siswa

Krisis HIV / AIDS nyariosaken mayuta-yuta jiwa lan ninggal 1.1 yuta bocah-bocah yatim HIV / AIDS. Ana sawetara layanan sing kasedhiya ing negara Uganda, nanging sithik sing bisa ditemoni ing kutha-kutha utama kaya Kampala, ibukutha. Desa cilik ing sisih kidul-kulon Uganda dirusak dening HIV / AIDS nanging ora ana sing nulungi. Biasane ing Uganda anak yatim bakal bisa lunga menyang paman utawa bibi kanggo ngurus dheweke, nanging krisis kasebut angel banget lan akeh bocah ora duwe wong sing bisa dibalik. Akeh sing urip karo mbah tuwa, sawetara wong wadon sing ngrawat ing desane, lan liya-liyane isih gampang ngrusak lan ora kantun. Nyaka saiki nyedhiyakake layanan kanggo bocah yatim 43,000 HIV / AIDS sing manggon ing sisih kidul-kulon Uganda, nanging kita ngira manawa sejatine bocah sing wis yatim luwih gedhe.

Eyang simbah

Ing Uganda, akeh wong tuwa sing negesake anak-anake supaya bisa dirumat nalika umur tuwa. Akeh wong tuwa sing dadi petani santai lan ora entuk biaya kanggo pensiun. Dheweke ngandelake anake supaya bisa mbangun omah anyar nalika omah saiki dadi ora bisa dipercaya. Ing karusakan saka wabak HIV / AIDS, kira-kira 63,000 wong wis tiwas saka panyakit wabah sing nyebabake 1.1 yuta bocah. Biasane ing Uganda, bocah-bocah iki bakal diurus dening ibu lan sedulur. Nanging, HIV / AIDS njupuk urip akeh nganti kabeh turunane kulawarga sing ilang, sing tegese mbah-mbah siji-sijine kulawarga sing ditinggalake kanggo ngrawat bocah-bocah yatim iki. Saiki, ora diopeni nalika umure, mbah-mbah sing makarya karo mbesuk putu. Akeh sing mlarat banget kanggo menehi panganan kanggo putu utawa ngirim menyang sekolah. Program Eyang Nyaka dirancang kanggo menehi kekuwatan kanggo mbah-mbah iki kanggo nyedhiyakake omah sing aman lan stabil kanggo putu. Program kasebut arupi 98 klompok Granny sing nduwe dhewe ngladeni gabungan 7,301 nini ing kabupaten kidul barat daya Kanungu lan Rukungiri. Sapa wae mbah nate nimbulake anak yatim HIV / AIDS kanggo melu klompok. Kelompok kasebut milih kapemimpinan, sing dipilih saka klompok Granny masing-masing. Ana uga pimpinan daerah sing dipilih sing menehi dhukungan lan pelatihan kanggo sawetara Kelompok Mbah. Kelompok kasebut diwenehake dhukungan lan petunjuk tambahan dening staf Nyaka, nanging kanthi penekanan marang para nenek minangka keputusan keputusan. Dheweke nemtokake sapa sing nampa barang sing disumbang, mlebu latihan, dana mikrofinance, omah, jamban, lan pawon sing ora enak. Model unik iki dirancang kanggo nguatake mbah-mbahase mbagi kapinteran, menehi dhukungan emosional, lan uwal saka kemiskinan.

Yayasan EDJA didegake ing taun 2015 dening Tabitha Magbira-Kaguri kanggo nglawan penyalahgunaan anak, serangan seksual, lan kekerasan domestik ing deso Uganda. EJDA diwiwiti sawise siswa sekolah umur sangang taun wis diperkosa dening wong lanang 35 taun. Sanajan wong-wong diwasa ing saubengé ngerti babagan perkosa kasebut, dheweke ora ngerti carane mbantu dheweke.

Wiwit dina iki, EDJA wis nyengkuyung 50 bocah wadon lan wanita wiwit umur 4 nganti 38 taun sing nyerang seksual. Program kasebut menehi konsultasi, advokasi hukum, lan layanan medis ing rong distrik Southwest Uganda, Rukungiri lan Kanungu. EDJA nggabungake usaha karo Nyaka, sing wis nggunakake pendekatan holistik berbasis hak asasi manungsa sajrone 16 taun kanggo ngladeni komunitas sing padha. Misi Nyaka yaiku mungkasi siklus mlarat kanggo bocah-bocah yatim karo HIV / AIDS lan mbah-mbah wadon ing deso Uganda. Kaloro organisasi kasebut wis nuduhake sumber daya lan nglayani bocah sing padha. Ing taun 2018, Yayasan EDJA lan Nyaka nemtokake manawa cara paling apik kanggo ngatasi serangan seksual ing Uganda yaiku nggabung karo loro organisasi kasebut. Iki bakal ngidini kabeh nggabungake sumber daya lan nggedhekake program kanggo nyengkuyung luwih akeh komunitas.

EDJA ngoperasikake Pusat Krisis ing rumah sakit lokal sing ana ing Kambuga. Pusat iki nyedhiyakake campur tangan krisis, kalebu akses menyang ujian rogol kanggo ngumpulake bukti lan perawatan medis kayata Post-Exposure Prophylaxis (PEP), sing mbantu nyegah kontraksi HIV / AIDS (Biaya sekitar $ 5.00 USD). Layanan iki, sing diwenehake gratis dening EDJA, biasane larang banget kanggo umume kulawarga. Sawise ujian awal, para korban sing slamet diwenehi perawatan medis lan penyuluhan kanggo mbantu dheweke maju menyang penyembuhan

Yen sampeyan pengin ndhukung organisasi lan nindakake luwih akeh kanggo bocah-bocah sing ayu iki klik kene.

 

 

Tutup (esc)

nyembul

Gunakake popup iki kanggo nampilake dhaptar dhaptar mailing. Utawa, pilih minangka telpon prasaja kanggo tumindak kanthi link menyang produk utawa kaca.

Verifikasi umur

Kanthi ngeklik, sampeyan wis verifikasi manawa sampeyan wis tuwa kanggo ngombe alkohol.

search

Kréta Blanja

cart Panjenengan saiki kosong.
Toko saiki